U zit nu hier: home / diensten / stukadoorswerk

Stuukwerk door stukadoorsbedrijf  Witspuiten

Bent u op zoek naar een professioneel en vakbekwaam StukadoorsbedrijfStukadoorsbedrijf  Witspuiten, maakt al uw stucwerk in orde, zowel privé, zakelijk, interieur of exterieur. Witspuiten opereert lokaal, regionaal en landelijk en is specialist op het gebied van glad stuc en pleisterwerk, spachtelputz en spackspuiten.

Superstrakke wanden en plafonds

Witspuiten is gespecialiseerd in het glad stucen van wanden en plafonds.
Ook bieden wij de mogelijkheid uw wanden klaar te maken voor uw persoonlijke schilderwerk. Voor superstrak schilder en spuitwerk is de hoogste kwaliteit stucwerk vereist,
dus ook als u zelf gaat schilderen is een superstrakke ondergrond de basis en garantie voor strakke en schitterende muren en plafonds

Bij grotere projecten gebruiken wij een gipsspuit, waardoor  Witspuiten ook grotere projecten binnen uw strakke tijdsplanning kan opleveren.

Stucwerk voor schilderwerk

Witspuiten krijgt veel vragen over de wanden van nieuw opgeleverde woningen. Deze woningen worden meestal behangklaar opgeleverd, wat alleen betekent dat de wanden recht zijn, het beton is dus nog (deels) zichtbaar. Maar wanneer u deze wanden vervolgens wilt schilderen, moeten ze eerst gestukadoord worden. Ook voor behangen levert dit een zichtbaar beter resultaat op. 
Witspuiten doet waar het mogelijk is met een dunne film-laag of op de meeste wanden  een dikkere en duurzamere aanpak: Per wand wordt bekeken wat mogelijk is.

Allereerst worden de wanden of plafonds voorgelijmd. Hierna plaatsen wij nieuwe metalen hoekprofielen. Dit levert op de hoeken een mooi en heel strak beeld op. Kwetsbare delen en overgangen worden voorzien van bewapenings-gaas-band. Dit voorkomt scheuren. Belangrijk voordeel is dat u onder andere stopcontacten kunt toevoegen of verwijderen. Daarnaast is het dan mogelijk om uw bekabeling voor televisie, luidprekers, internet en telefoon in de muur te verwerken. Nooit meer rondslingerende kabels dus!
Hierna brengt Witspuiten een gipslaag aan met een duurzame dikte van 3-8 millimeter. Na het drogen is het object schilder- saus of spuitklaar.

Hoogwaardig stucwerk materiaal

In een enkel geval is het mogelijk om met een dun filmlaagje de wanden glad te trekken. Dit vult gaatjes en krassen tot ongeveer 2 mm en wordt wel eens gedaan als het huidige nieuwe stucwerk niet glad genoeg is opgeleverd door een andere stukadoor of als het stucwerk al verpest is door haastig schilderwerk van eerdere eigenaars. Ook beschikt  Witspuiten over een speciale wanden en plafonds schuurmachine.

Tip: Het mooiste eindresultaat krijgt u als u het stucwerk hierna door ons laat spuiten metmuurverf. Rollers zijn namelijk gevoelig voor de  druk die degene die schildert op de roller uitoefent, waardoor er strepen op uw nieuw en strak gestucte wand en plafond kunnen komen.  Witspuiten koopt alleen professioneel muurverf in dat kwalitatief veel beter is dan de muurverf die verkrijgbaar is bij de bouwmarkten.

Spachtelpoets, granol en spackspuiten

Voor een structuur op uw wanden heeft u de keuze uit spack en spachtelputzSpack wordt veel toegepast opplafonds in nieuwbouwhuizen maar kan ook op wanden worden aangebracht. Spack wordt met de spuit aangebracht en geleverd in drie varianten: fijn-middel en grof. De spack is leverbaar in alle ralkleuren en hoeft daarna niet geschilderd te worden. Mede hierdoor is het afwerken met spack een voordelige keuze.

Een luxere variant is de spachtelputz of granol. Ook deze worden geleverd in alle ralkleuren en hoeven nadien nietgeschilderd te worden. Evenals de spack is spachtelputz of granol leverbaar in fijn, middel of grof. Dit wordt op dezelfde manier als stukadoren aangebracht.

Prijsindicatie stukadoor

Wilt u een prijsindicatie hebben? Klik hier voor een prijsindicatie voor stukadoren.

Voor een prijsindicatie van onze andere diensten klikt u hier.

Video's

Stukadoren

Video wordt geladen even geduld aub ...

04:49
http://www.vanamsterdam.com http://stucbedrijfnaarden.nl Kijk ook eens op onze website's. Stukadoren met een gipsspuit. er gaat in 3 uur tijd een pallet gips...
Stukadoren
04:49
Playing
stukadoren
01:14
Playing

Overige werkzaamheden van Spuitbedrijf Witspuiten:

Alle diensten die wij leveren, voeren we uitsluitend uit tegen de beste kwaliteit met de grootst mogelijke zorg. Diensten waarvoor u ons onder andere in kunt schakelen zijn:

Aarzel niet en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Informatie over Stukadoor ondergronden, materialen en gereedschappen:

Pleisterdragers

Voor het aanbrengen van gips- of cementgebonden pleisters heeft Knauf diverse pleisterdragers die een perfecte ondergrond maken. Met deze hulpproducten verloopt het stucwerk efficiënter en krijgt u het beste resultaat.

Stucplaten

Dit is de enige gipskartonplaat waarop u rechtstreeks kunt stukadoren zonder voorbehandeling. De plaat is geschikt voor plafonds en schuine kap. Samen met de separatiestrook beperkt u de kans op scheurvorming tot een minimum.

De enige plaat waarop kan worden gestukadoord zonder voorbehandeling.

Aquapanel Cementboard

Deze vlakke en eenvoudig te monteren plaat van cementgebonden materiaal is bij uitstek geschikt voor vochtige ruimtes of voor gebruik buitenshuis. Met deze vochtongevoelige plaat heeft u voor iedere vochtige omgeving dé oplossing.

Waterbestendige plaat, geschikt voor vochtige ruimten binnenshuis, of voor buiten.

Stucanet

Met deze flexibele pleisterdrager van staaldraden en karton kunt u elke gewenste vorm creëren. Stucanet is bijzonder geschikt voor gebogen vormen, maar ook vlakke vrijhangende plafonds kunnen er mee gemaakt worden.

Flexibele pleisterdrager voor het creëren van vrije vormen.

Voorbehandeling

Voor een goede hechting van de gipspleisters aan de ondergrond is meestal een voorbehandeling nodig. De keuze en de verwerking van de gipspleister wordt mede bepaald door een zwak zuigende of sterk zuigende ondergrond.

Gladde, zwak of niet zuigende ondergronden

Een gladde ondergrond heeft minder hechtoppervlak dan een ruwe ondergrond. Om een goede hechting met de gipspleister te garanderen is het daarom van belang om op gladde, zwak of niet zuigende ondergronden een voorstrijk te gebruiken die de oppervlakte vergroot, waardoor het hechtoppervlak toeneemt.

Voorstrijk om de oppervlakte te vergroten.

Sterk zuigende ondergronden

Het uitharden van gips is een chemisch proces waar water voor nodig is. Als het water wordt opgezogen door de ondergrond dan wordt dit proces verstoord. De gipspleister kan dan verbranden en daardoor kan de gips verpoederen of onthechten. Het toepassen van zuigkracht regulerende voorstrijken met een grote hechtkracht is dan van belang.

Voorstrijk om de 
zuigkracht van de 
ondergrond te 
reguleren.

DunpleistersHandpleisters


Machinepleisters Voor het stukdoren van grote oppervlakken.

Gipsgebonden pleisters

Nieuwe bouwtechnieken hebben geresulteerd in een groot assortiment van dunpleisters, handpleisters, machinepleisters, machines en gereedschappen voor een professioneel eindresultaat.

Er zijn talloze mogelijkheden om een wand met gips af te werken. Van egaal glad tot en met fijn schuurwerk. Ook voor behangen of tegelen is gips een ideale ondergrond.

De voordelen van gips:

 • Milieuvriendelijk
 • Vochtregulerend
 • Brandvertragend
 • Makkelijk verwerkbaar
 • Breed toepasbaar
 • Mooi om te zien

Overige

Een voorbehandeling met een grondering zorgt ervoor dat de eventuele licht stoffige ondergrond gebonden wordt en reguleert tegelijk de zuigkracht van de ondergrond. Hierdoor ontstaat een optimale hechting.

Voorstrijk om licht stoffige ondergronden te binden en zuigkracht te reguleren.

Kamerscheidende wand

De voordelige scheidingswand met prima prestaties.

De universele scheidingswand

Voor stevigheid, geluidsisolatie en brandcompartimentering.

Zware scheidingswand

Voor wie weinig ruimte heeft en toch extra prestaties wil.

Woningscheidende wand

De appartementswand 'extra'voor meer comfort.

Scheidingswanden

Knauf kamer- en woningscheidende wanden op basis van verzinkt stalen profielen en gipsplaten hebben een betere geluidsisolatie dan vergelijkbare massieve wanden, dankzij het massa-veer-massa principe. Daarbij dempt de luchtspouw de geluidsoverdracht. De breedte van de staanders, het aantal lagen en het type gipsplaten en de spouwvulling van minerale wol kunnen worden gevarieerd. Daarmee kunnen de geluidsisolatie, thermische isolatie, brandwerendheid en stabiliteit beïnvloed worden. Woningscheidende wanden zijn dan ook geen probleem.

Aan de wandsystemen kunnen zware voorwerpen worden bevestigd: aan één enkele hollewandplug in een dubbele beplating kan bijvoorbeeld al 50 kg worden opgehangen. Nog een voordeel: zonder hak- en breekwerk kunnen allerlei installaties gemakkelijk worden weggewerkt in de spouw van een metalen staanderwand.

Hulpproducten Voegenvullers en finishers

Voor een vlak en strak resultaat.

Toepassing

Voegenvullers zijn specifieke mortels voor het vullen van naden van gipskartonplaten. In combinatie met platen met een geschikte kantvorm (AK of HRAK), al dan niet met een wapeningsband, wordt hiermee een vlak en strak wand- of plafondoppervlak gerealiseerd, met grote bestendigheid tegen scheuren, tot een lengte van 15 m of een oppervlak van 100 m2.

Er zijn drie typen voegenvullers:

 • Voegenvuller Leicht: de standaard voegenvuller van Knauf;
 • Uniflott: hoogwaardige, sterke voegenvuller voor het voegen van HRAK kanten zonder wapeningsband en niet kartonommantelde kanten (SK en SKF), zoals van Knauf Cleaneo Akoestiekplaten en kopse kanten van wand- en plafondplaten, tevens Brio droge dekvloerelementen als voorbehandeling op het aanbrengen van tapijt;

FinishPasta is een finisher, met name geschikt voor de volgende toepassingen:

 • om na één of twee lagen voegenvuller een laatste, gladde afwerking op de voeg aan te brengen;
 • om gehele gipskartonoppervlakken dun over te filmen voor het realiseren van een klasse A afwerking;
 • als machinaal aan te brengen voegenvuller in combinatie met Knauf Papierstrook;
 • als eindlaag op een ruw gezette gipspleister, zoals Roodband, Goldband of MP75.

Eigenschappen

Knauf Voegenvuller Leicht is hoogwaardige gips met toeslagstoffen, met een zeer fijne structuur, grote sterkte en een verwerkingstijd die is afgestemd op de voegwerkzaamheden. Uniflott heeft als extra eigenschap een nog grotere sterkte. De voegenvullers zijn geschikt om in minimale diktes aan te brengen en op nul te laten uitlopen. Zij worden geleverd in poedervorm en dienen met water te worden aangemaakt.

Knauf FinishPasta is een witte, gebruiksklare vulpasta opgebouwd met een kunststofdispersie als bindmiddel en een combinatie van fijne minerale calciumcarbonaat-vulstoffen als toeslagstoffen.

Wapeningsband

Versterking van de voegen van gipskartonplaten.

Toepassing

Voor naadloze plafond- en wandvlakken van gipskartonplaten gebruikt men platen met afgeschuinde kanten (AK) of halfronde afgeschuinde kanten (HRAK). Afhankelijk van de kantvorm en de gebruikte voegenvuller is een wapeningsband in de voeg nodig. Er zijn drie typen:

 - Knauf Zelfklevend Wapeningsgaas: glasvezelgaas dat snel is aan te brengen. Het mag alleen in voegen van AK langskanten worden gebruikt.

 - Knauf Papierstroken: niet zelfklevend, maar wel de allersterkste voegband! Wordt op de eerste laag vers aangebrachte voegenvuller aangedrukt.

 - Knauf Glasvezel Voegenband: non-woven glasvezelvlies, niet zelfklevend. Wordt verwerkt als papierstrook.

Stukadoorstroffels

Platschopjes

Bandtroffel RVS

Pleistertroffels

Spackmes RVS met ergonomische softgrip

Gips mes RVS met ergonomische softgreep

Hoektroffel RVS

Spackmes RVS blauwe soft greep getand

Pleisterspaan RVS Top

Pleisterspaan RVS met softgreep Top serie

Pleisterspaan RVS met mahonie houten greep

Pleisterspaan RVS met softgreep

Plastic spaan zacht blad met softgreep

Schuurborden

Paleerijzer RVS

Rabbot verzinkt met Softgrip

Aluminium hoekgipsschaaf met 8 messen

Gipskam met softgreep

Gipsbijlhamer

Schuurbord draaibaar

Stukadoorsbedrijf vanAmsterdam

is werkzaam in regio 't Gooi en Omstreken:

 • Laren
 • Blaricum
 • Bussum
 • Naarden
 • Huizen
 • Hilversum
 • Amsterdam
 • Amersfoort
 • Baarn
 • Eemnes
 • Weesp
 • Diemen
 • Loosdrecht
 • Amstelveen
 • Almere
 • Lelystad
 • Muiden
 • Soest
 • Zeewolde
 • Spakenburg
 • Bunschoten
 • Diemen
 • Nederhorst den Berg
 • Abcoude

6i © 2024